Створили комунальне підприємство в окупованій Снігурівці: місцевих мешканців підозрюють у колабораціонізмі

Двом мешканцям Снігурівки – 43-річному чоловікові та 59-річній жінці, заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані під час тимчасової окупації населеного пункту добровільно погодилися на співпрацю з окупантами щодо зайняття запропонованих ним адміністративних посад у псевдооргані окупаційної влади.

Так, чоловік очолив «Муніципальне унітарне підприємство «Снігурівський комунальник», а жінка обійняла посаду головного бухгалтера цього підприємства.

Псевдодиректор здійснював прийом на роботу працівників, встановлював графік роботи, проводив наради, надавав вказівки підлеглим працівникам про надання допомоги представникам СР у створенні барикад та перешкод у вигляді траншей та окопів, здійснення ремонту військової техніки Росії, а також здійснював розпорядження комунальним майном, яке перебувало у володіння незаконно створеного підприємства.

Бухгалтерка у свою чергу здійснювала контроль за підготовкою документів нарахування виплат заробітної плати та видачі коштів працівникам підприємства у грошовій валюті РФ, формувала та передавала звітність роботи довіреного їй відділу.

Наразі готуються необхідні процесуальні документи для оголошення підозрюваних у розшук та подальшого здійснення спеціального досудового розслідування.

Досудове розслідування здійснюють слідчі управління СБУ у Миколаївській області.

Дивитись повну версію