Кінбурнська коса: скупчення військ РФ перебуває «в корені» півострова

Наталія Гуменюк, скриншот з відеотрансляції

Основне скупчення російських військ на Кінбурнській косі перебуває в тій частині півострова, яка знаходиться в його «корені» на тимчасово окупованому Лівобережжі Херсонської області, віддалено від Сил оборони України.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

— Якщо розглядати географію Кінбурнської коси, півострова, який з’єднаний суходолом з тимчасово окупованою Херсонщиною, ми розуміємо, що основне скупчення військ відбувається безпосередньо у корені цього півострова, там, де вони почуваються більш-менш захищено, віддалено від сил оборони України, - сказала Наталія Гуменюк.

За її словами, росіяни діють точково у найвужчій частині суходолу, на краю коси, який ближче до Очакова.

— Те, що вони висувають  певні об’єкти для вогневого ураження, розгортають бойові позиції на тоншому краї Кінбурнської коси, що до Очакова - це якраз такі випадки, коли вони точково діють та негайно звідти вшиваються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають ураження, - сказала Наталія Гуменюк.

Російські війська постійно ведуть обстріли Очаківського напрямку, зокрема, щоб виключити можливість включення портів Миколаївщині до зернової угоди.

— Так за минулу добу вони обстрілювали Очаківський напрямок знову, знову били по акваторії, тобто продовжували тероризм щодо міжнародних морських транспортних шляхів, щоб виключити залучення Миколаївщини до зернової угоди. Крім того, тероризували критичну інфраструктуру. Наприклад, втручання в газогін - це позбавлення місцевого населення певних зручностей цивілізації. Але всі об’єкти відновлюються, роботи тривають, - розказала Наталія Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що росіяни двічі за день обстріляли Очаківську громаду.

Дивитись повну версію