Двома пострілами з Javelin: Миколаївські десантники знищили ворожий танк, яким росіяни намагалися атакувати

Бійці миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили російський новітній танк Т-90 «Прорив», яким ворог намагався атакувати українські позиції. 

Як повідомляється на офіційній сторінці бригади у Facebook, українські захисники знищили російський танк двома пострілами з Javelin.

— Це були перші два постріли і перший танк, який я знищив. Я вже з самого початку знаходився на позиції і чекав танк (військових РФ, – прим.), який мав виїхати, бо він постійно працював з того місця. Моїм завданням було знищити цей танк. Протягом дня він декілька разів виїжджав, я спостерігав. Останній раз, коли він виїхав, у мене був час підготуватися, підключити пульт до ракети, націлитися і зробити постріл, – розповідає боєць. 

Інший боєць бригади розповів, що знайти позицію російського танку вдалося завдяки роботі аеророзвідки: «Аеророзвідка до цього виявила, що противник використовує сучасні танки. Було виявлено тимчасову позицію саме цього танку. Після цього було прийнято рішення, що треба виставити спостережний пост з розрахунком Javelin, щоб нанести ураження».

Боєць, який знищив ворожий танк, додав, що найголовніша його мотивація – вигнати ворога з української землі. 

— Моя мотивація – вигнати всіх окупантів з нашої країни. Щоб вони ніколи не приїхали і не захотіли приїжджати сюди. Чим більше їх тут загине – тим менше вони хочуть приїжджати сюди, – додав він.

Нагадаємо, бійці миколаївської 79-ї окремої десантно-штурмової бригади показали, як з допомогою дронів зривають спроби російських загарбників просуватися.

Дивитись повну версію