Дирдін направив депутатське звернення меру Первомайська, аби той ініціював відміну рішення про підняття своєї зарплатні

19:55, 27 лютого, 2023
Максим Дирдін

Народний депутат Максим Дирдін направив депутатське звернення на ім’я Первомайського міського голови Олега Демченка щодо скликання сесії та відміни рішення щодо збільшення зарплатні меру.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі.

«У зв’язку зі значним суспільним резонансом, викликаним оприлюдненням у ЗМІ інформації про рішення Первомайської міської ради щодо збільшення заробітної плати міському голові Олегу Демченку, та керуючись статтями 16, 17 Закону України «Про статус народного депутата України», прошу:

1. Невідкладно скликати позачергову сесію Первомайської міської ради та винести на розгляд сесії питання про скасування рішення «Про умови оплати праці міського голови Олега Демченка на 2023 рік», прийнятого Первомайською міською радою 23 лютого 2023 року.

2. Переглянути та привести у відповідність до умов воєнного стану та норм чинного законодавства рішення Первомайської міської ради рішення «Про умови оплати праці міського голови Олега Демченка на 2023 рік», — йдеться у листі.

«Якщо дане депутатське звернення буде проігноровано, то, щоб ви розуміли, їм не цікава думка мешканців міста Первомайська і Первомайської громади щодо даного резонансного питання, — додав нардеп у своєму відеозверненні.

Як повідомлялося, на сесії 23 лютого Первомайська міська рада більшістю голосів підтримала збільшення розміру премій міському голові Олегу Демченку, обраному від «Опозиційного блоку». Тепер він отримуватиме зарплатню у розмірі понад чотирьох окладів.

Після цього народний депутат Максим Дирдін закликав однопартійця з Первомайської міськради Алі Алієва, який проголосував за підвищення зарплатні меру, скласти мандат.

Нагадаємо, що у 2021 році мер Первомайська заробляв майже 50 тисяч гривень, а його заступники отримали до 34 тисяч матеріальної допомоги.

Раніше повідомлялося, що у Коблево Миколаївської області місцевим депутатам пропонують проголосувати за щомісячне преміювання сільського голови Володимира Панича, його заступників, секретаря ради та керуючого справами виконавчого комітету.

Нагадаємо, що заступники голови Миколаївської райради Андрій Добровольський, Алла Каштальян та Ігор Копійка з початку травня 2022 року щомісяця отримували від 6,5 до 30 тисяч гривень, фактично не працюючи.

19:55, 27 лютого, 2023
View full version