Лукашенко підписав закон про страту за держзраду

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про запровадження смертної кари за державну зраду.

Про це увечері 9 березня повідомила пресслужба білоруського диктатора.

Там зазначили, що законом передбачається поширення кримінальної відповідальності за зраду державі, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають держпосаду.

— При цьому за зраду державі, вчинену посадовою особою або військовослужбовцем, запроваджується можливість застосування виняткового заходу покарання – страти, – йдеться у заяві.

Крім того, документ передбачає кримінальну відповідальність за «пропаганду тероризму, дискредитацію Збройних сил, а також військових формувань Білорусі».

Нагадаємо, законопроект про поправки до Кримінального кодексу було ухвалено у лютому. Минулого року режим Лукашенка запровадив у Білорусі смертну кару за «замах на тероризм».

Раніше повідомлялося, що Мінський суд заочно засудив колишнього кандидата у президенти Білорусі Світлану Тихановську до 15 років колонії. Її визнали винною у змові з метою захоплення державної влади, створення екстремістського формування.

Нагадаємо, що наразі у Білорусі не проводиться прихована мобілізація і країна не перебуває у стані підготовки до участі у війні.

Дивитись повну версію