Відставку голови Миколаївської облради Замазєєвої підтримали 36 депутатів

За відставку Ганни Замазєєвої з посади голови Миколаївської обласної ради проголосували 36 депутатів, ще чотири – утримались. Водночас депутати підтримали й складення мандату Ганни Замазєєвої як депутата обласної ради. 

Відповідне рішення депутати ухвалили під час позачергової сесії 16 березня. 

Пізніше Ганна Замазєєва подякувала за роботу «кожній фракції та кожному депутату»: «Ми не завжди мали спільну думку, між нами виникали дискусії, але зрештою нам вдавалося знаходити компроміс та ухвалювати на користь громади».

— Заходячи в облраду взимку 2020 року, ми багато чого хотіли зробити разом. На жаль, в наше життя увірвалася війна, яка різко змінила порядок денний. На щастя, нам вдалося в цих умовах проявити себе та захистити Миколаївщину від ворога, допомогти нашим землякам вижити та вистояти, – додала Ганна Замазєєва

Вона також запевнила, що й надалі підтримуватиме Миколаївську область: «Я обов’язково повернуся на рідну Миколаївщину. З новими, класними, сучасними проєктами. Які зроблять область енергоефективною, енергонезалежною та комфортною для життя та бізнесу».

Як відомо, Кабінет міністрів назначив Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України. Замість неї на посаду голови облради обрали депутата від фракції «Слуга Народу» Антон Табунщик.

Раніше депутат Миколаївської обласної ради від партії «Пропозиція» Олександр Мосін висловив думку, що новою головою облради має стати депутат від президентської партії. Депутатка облради від партії «Європейська солідарність» Алла Ряжських повідомила, що вважає, що цю посаду має зайняти представник «Нашого краю» або «Слуги народу».

Голова фракції «Слуги народу» в Миколаївській обласній раді Ігор Кіч ще не знає хто стане наступником Ганни Замазєєвої, проте стверджує, що за будь-яких умов фракція підтримуватиме кандидата на посаду голови облради від президентської партії

Відзначимо, що перед призначенням на посаду голови Держенергоефективності, на сесії облради 9 березня Ганна Замазєєва повідомила, що звільнила Володимира Фроленка, обраного депутатом облради від «Опозиційна платформа – «За життя», з посади свого першого заступника.

Раніше повідомлялося, що за результатами таємного голосування 9 грудня 2020 року «слугу народу» Ганну Замазєєву було обрано головою Миколаївської обласної ради. Зайнявши місце у президії, вона запропонувала посаду свого першого заступника представнику партії «ОПЗЖ» Володимиру Фроленку.

Також у 2021 році Ганна Замазєєва відзначала в коментарі «НикВести», що задоволена роботою свого заступника Володимира Фроленка.

Дивитись повну версію