На Чернігівщині відкрито рух металевим модульним мостом, переданим Францією

21:10, 22 березня, 2023

У Чернігівській області на дорозі Р-69 Вишгород-Десна-Чернігів відкрито рух транспорту металевим модульним мостом, переданим французькими партнерами. 

Про це повідомляє Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Це перший з 3-х переданих Францією мостів, який був встановлений на цій дорозі.

Другий міст також вже встановлено на дорозі Р-69, проте рух по ньому наразі заборонений - його відкриття планується найближчим часом.

Третій міст планується встановити на одній з доріг національного значення в Чернігівській області. 

— Ключова ціль цих інфраструктурних рішень – забезпечити транспортне сполучення Чернігова з громадами області на правому березі річки Десна, – йдеться в повідомленні.

Передані Францією мости виготовлені французькою компанією Matiere та передані Україні Французьким центром подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції. 

Конструкції спроєктували спеціально під параметри зруйнованих переправ.  

— З початку повномасштабного вторгнення Росії на Чернігівщині було пошкоджено або знищено 27 автомобільних мостів. Уже забезпечено проїзд через 20 тимчасових переправ. У 2022 році відновлено 2 мости та ще 2 об'єкти відкриємо вже цього місяця. Ще 7 мостів наразі капітально відбудовуємо, – додали в відомстві.

Загалом, на державних дорогах по всій території України з 24 лютого 2022 року було зруйновано 154 моста. Впродовж 2022 року відремонтовано 41 штучну споруду та забезпечено проїзд через 81 тимчасову переправу.

Нагадаємо, що у Снігурівській громаді Миколаївської області ввели в експлуатацію тимчасовий міст через річку Інгулець замість зруйнованого росіянами.

21:10, 22 березня, 2023
View full version