В Україні налагодять масове виробництво безпілотників

3:28, 25 березня, 2023

На засіданні Уряду підтримали постанову про розвиток виробництва українських безпілотників. Відтепер вітчизняні компанії зможуть розвиватися і конкурувати з іноземними.

Про це йдеться на Урядовому порталі.

Йдеться про спрощення усіх бюрократичних процедур для налагодження масового виробництва БПЛА на вітчизняному ринку. Передусім, це можливість технологічно посилити українських захисників на передовій.

— Незалежність військово-промислового комплексу – це один із факторів обороноздатності країни. Нам не можна відставати від світу. А це означає розвиток передових розробок, безпілотних технологій, автоматизованої системи керування тощо. І ми дійсно просунулися в цьому напрямку. Розвиток і підтримка українського ринку БПЛА – один із ключових напрямів Міноборони‎, – розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Таким чином постанова змінює підхід до застарілих бюрократичних правил і буде відповідати умовам сучасного світу. По суті, це наступний крок в розвитку українського військово-промислового комплексу. Також в Уряді спростили укладання контрактів, прийому товару, допуску до експлуатації та постачання безпілотників на фронт.

 У МОУ вже отримали заявки від українських виробників на 75 безпілотних літальних апаратів різних типів. Нині ж уклали 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА. Також цьогоріч планують збільшити закупівлі безпілотників для Збройних сил України і спрямують на це близько 20 мільярдів гривень.

Нагадаємо, концерн «Укроборонпром» разом із країною НАТО налагодив за кордоном виробництво артилерійського 122-мм снаряду. Першу партію снарядів відвантажили для ЗСУ.

3:28, 25 березня, 2023
View full version