Жителям деокупованих територій виплатили понад ₴323 млн допомоги, – Мінреінтеграції

23:39, 26 березня, 2023

Жителі територій, звільнених від російської окупації, отримали грошову допомогу на загальну суму понад 323,7 мільйона гривень. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

— За 7 місяців у межах спільного проєкту Мінреінтеграції, «Укрпошти» та міжнародних організацій забезпечено виплату одноразової грошової допомоги мешканцям деокупованих територій на загальну суму більш як 323,7 мільйона гривень, – говориться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт стартував у вересні 2022 року.

Наразі виплати на звільнених територіях Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської та Миколаївської областей продовжуються. За даними Мінреінтеграції, понад 155 тисяч громадян у цих регіонах виплатили по 1200 гривень від Товариства Червоного Хреста України. 

Крім того, за фінансової підтримки Міжнародної організації з міграції виплатили по 2200 гривень на місяць понад 39 тисяч громадян, які проживають на звільнених територіях Харківської, Херсонської областей та Донбасу. Допомогу виплачують протягом трьох місяців.

Нагадаємо, що в Україні наразі обліковано 4,8 млн внутрішньо переміщених осіб, однак їх реальна кількість становить майже 7 млн, тому завдання Мінреінтеграції на 2023 рік – інтеграція внутрішніх переселенців.

23:39, 26 березня, 2023
View full version