Німеччина може відмовити російським спортсменам у візах, якщо їх допустять на змагання

Німеччина може відмовитися видавати російським спортсменам візи для участі у змаганнях, які проводитимуть у країні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер заявила, що країни, які приймають міжнародні спортивні змагання, можуть демонструвати свою позицію щодо росіян, попри рішення Міжнародного олімпійського комітету. Нещодавно МОК рекомендував повернути російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань.

— Країни, у яких проходять великі спортивні події, не безсилі. Вони видаванням віз можуть контролювати, чи дійсно росіяни зможуть брати участь, – сказала вона.

За її словами, надання президенту росії володимиру путіну «пропагандистського майданчика означало би зраду всіх цінностей спорту».

Також Ненсі Фезер уважає, що допуск російських спортсменів був би «ляпасом українським спортсменам».

— Абсолютно неприйнятно для українських спортсменів зустрічатися з тими, хто виступає за країну, що вбиває так багато мирних жителів в Україні, – зазначила німецька міністерка.

Нагадаємо, миколаївська спортсменка, олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан розкритикувала позицію Міжнародного олімпійського комітету, який хоче дозволити росіянам і білорусам брати участь в Олімпійських іграх під нейтральним прапором.

Дивитись повну версію