Світлину водяного млина у Мигії визнали найкращою у Миколаївській області

Найкращою світлиною 2022 року у Миколаївській області за підсумками фотоконкурса «Вікі любить пам'ятки» стала фотографія водяного млина Скаржинських у Мигії.

Світлина перемогла в номінації «Найкраще фото регіону», повідомили на сайті фотоконкурсу.

Її автор — фотограф з Києва Сергій Венцеславський, котрий подорожує популярними та маловідомими місцями України.

Журі фотоконкурсу відзначило світлину цієї памʼятки за її «привабливу композицію та кольори».

Варто зазначити, що світлина млина у Мигії не вперше стає найкращою у Миколаївській області. Зокрема, у 2016 році призером фотоконкурсу стала світлина конструкції водяного млина, що збереглася до наших часів.

У списку пам’яток Миколаївській області є 2607 об’єктів культурної спадщини, за час проведення конкурсу сфотографовані вже 506 (19%) з них. У 2022 році конкурсанти завантажили 31 світлину 8 об’єктів. 6 учасників та учасниць подали свої роботи у 2022 році, а за всю історію конкурсу — 132.

Великий млин у Мигії збудував місцевий поміщик Йосип Петрович Скаржинський у 1887-1888 роках за проєктом інженера Владислава Яскульського. П’ятиповерховий млин у часи свого розквіту виробляв до 3 тисяч пудів борошна на день.

Нагадаємо, «НикВести» дізналися, яким буде туристичний сезон в Миколаївській області-2023, які місця регіону сьогодні є безпечними для туристів, а які – заборонені для відвідування. Подробиці у статті «Чи існує туризм на Миколаївщині під час великої війни?».

Дивитись повну версію