Реконструкцію трьох зруйнованих росіянами шкіл в мерії Миколаєва оцінили у ₴800 млн

Ліцей імені Аркаса

На відбудову гімназії імені Миколи Аркаса, школи №51 у Соляних і №60 у Варварівці планують витратити 800 мільйонів гривень.

Така сума зазначена у капітальних видатках бюджету Миколаєва на 2023 рік, пишуть «НикВести».

Вартість проєкту реконструкції гімназії імені Аркаса (нині ліцей), згідно з документом, становить 300 мільйонів гривень. Строк відбудови зазначений до кінця 2030 року.

Проєкт нового будівництва школи №51 (нині також ліцей) планують втілити до 2028 року, також за 300 мільйонів гривень.

Школа №51

Відбудувати ліцей №60 хочуть за 200 мільйонів гривень до кінця 2028 року.

Школа №60

У бюджеті поточного року заклали на кожен об’єкт по одному мільйону гривень.

Раніше начальниця управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Личко розповіла, що для Миколаєва школа №51 має велике значення, тому її будуть відбудовувати. 

В свою чергу Департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради замовив розробку проектно-кошторисної документації на ремонт та встановлення вікон і дверей у школі №51.

Також повідомлялося, що на міжнародній виставці-конференції «Rebuild Ukraine» у Варшаві мер Миколаєві Олександр Сєнкевич представив проєкти відбудов дитячого садка та школи №51 у місті.

Як повідомлялося раніше, в рамках співпраці з відновлення Миколаєва міська влада запропонувала Данії взяти на себе реалізацію проектів по відбудові травматологічного пункту Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) та будівлі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів.

Історична будівля Миколаївського ліцею імені Миколи Аркаса була зруйнована в результаті обстрілу Миколаєва ракетами С-300 у ніч на 1 листопада 2022 року.

Дивитись повну версію