Миколаївводоканал досі не отримав на баланс дюкер у Варварівці, хоча його планували запустити в травні

Борис Дуденко, фото НикВести

Процес передачі збудованого два роки тому дюкера через річку Південний Буг в Миколаєві, який має забезпечити жителів мікрорайонів Варварівка, а також Велика та Мала Корениха центральним водопостачанням, затягнувся. Станом на 11 липня досі не підписано акт приймання та передачі трубопроводу на баланс комунального підприємства «Миколаївводоканал».

Про це у коментарі «НикВести» сказав директор водоканалу Борис Дуденко.

У травні 2023 року міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив, що докер ввели в експлуатацію і перебуває на балансі Департаменту житлово-комунального господарства, який був замовником будівництва. Тоді він зазначив, що трубопровід буде передано комунальному підприємству «Миколаївводоканал» до кінця травня, проте процес затягнувся. 

За словами Бориса Дуденка, процес передачі знаходиться на кінцевій стадії.

— Зараз на кінцевій стадії (процес передачі, - прим.), погоджуються деякі деталі. Я думаю, що в липні ми вже підпишемо акт приймання та передачі. Щойно ми підпишемо акт, дюкер перейде на наш баланс, і за зверненнями жителів ми зможемо видавати технічні умови для підключення, - сказав Борис Дуденко.

Нагадаємо, що будівництво дюкера почалось у вересні 2019 року за замовленням житлово-комунального департаменту Миколаївської міськради. Будівництво дюкера до Варварівки було розпочато у 2019 році коштом коштів субвенції з державного бюджету – було витрачено 19,5 мільйонів гривень. Для закінчення будівництва об'єкта інфраструктури Миколаївська міська рада просила фінансування у 2020 році коштом Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у розмірі 36 мільйонів гривень. 

Ще 21 мільйон гривень було виділено на реалізацію проекту із коштів міського бюджету Миколаєва, щоб завершити будівництво дюкера та забезпечити мікрорайон водопроводом уже у 2020 році. 

5 листопада 2020 року відбулася урочиста церемонія запуску водопроводу до мікрорайону Варварівка.

27 червня 2021 року в елементі системи водопостачання з'явилися великі тріщини. Після чого робітники почали замазувати тріщини частини дюкера у мікрорайоні Варварівка.

Згодом у грудні 2021 року в департаменті повідомили, що дюкер у Варварівці знаходиться у статусі об'єкта незавершеного будівництва. Терміни його передачі на баланс «Миколаївводоканалу» не вказувалися.

Раніше «НикВести» повідомляли, що «Миколаївводоканал» планує будівництво двох розвідних кілець, щоби забезпечити можливість підключення до водопостачання для усіх мешканців мікрорайону. Про це у коментарі виданню у травні розказав Борис Дуденко.

Дивитись повну версію