ЗСУ отримали на озброєння польські БТР та німецькі Танки Leopard

Українські Збройні Сили отримали новітнє бойове обладнання від західних партнерів. Це польські бронетранспортери Rosomak та німецькі танки Leopard 1A5, які були відправлені до 44-ї механізованої бригади України.

Україна замовила 200 таких машин для своєї армії у 2023 році, перші 100 з яких будуть поставлені протягом цього ж року, проінформувало видання «Military Land».

Слід зазначити, що у 44-й бригаді вже працюють машини подібного типу. Вони також мають на озброєні словенські бронетранспортери Valuk, які були доставлені до військових два місяці тому.

Як відомо, 44-та механізована бригада, відома також як «польська», була сформована у 2023 році. Вона є однією з наймолодших бойових бригад України.

Більшість бійців цієї бригади наразі перебувають в Польщі на навчанні, але, як зазначило джерело, бригада вже успішно використовує броньовані машини піхоти BMP-1, подаровані Польщею, на фронті поблизу Кремінної. Інші два батальйони також отримають KTO Rosomak.

Раніше повідомлялось, що Україна замовила у Польщі 100 бронетранспортерів Rosomak.

Нагадаємо, що вісім країн постачатимуть Україні танки німецького виробництва Leopard. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди. Водночас США і Польща відправить ЗСУ інші танки.

Дивитись повну версію