Глава МЗС Британії закликав збільшити виробництво зброї, щоб допомогти Україні перемогти

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон закликав західних союзників колективно збільшити виробництво зброї, щоб допомогти Україні на шляху до перемоги у війні проти РФ.

Про це він сказав на засіданні НАТО у Брюсселі, пише «Європейська правда».

Девід Кемерон зазначив, що НАТО здатне протриматись довше у підтримці України, ніж на це сподівається РФ, додавши, що сукупна економічна міць Альянсу в 30 разів перевищує російську.

Глава британського МЗС закликав країни-члени Альянсу використати свою колективну перевагу для надання Україні достатньої кількості зброї.

Він сказав, що члени Альянсу повинні прагнути підписати більше багаторічних угод з різними країнами, щоб переконати виробників озброєнь збільшити виробництво, щоб задовольнити потреби України принаймні на наступні два роки.

— Два тижні тому я був в Україні і говорив, що ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям відбити цю жахливу агресію Путіна. Я буду домагатися консенсусу щодо цієї позиції тут, в НАТО, — сказав міністр перед початком зустрічі.

Нагадаємо, у Міноборони США вважають, що завдяки військовій підтримці України штати оновили свій оборонно-промисловий комплекс.

Дивитись повну версію