В Херсоні саботували організацію тероборони, хоча ризики всі розуміли, — захисник Миколаєва Зелінський

Захисник Миколаєва Ілля Зелінський вважає, що саботаж організації територіальної оборони Херсонщині напряму сприяв швидкій окупації регіону. В той час, як у Миколаєві відразу була чітка позиція «або Україна, або смерть.

Про це він розповів в інтерв'ю YouTube-каналу «Бомбардир».

Ілля Зелінський – ультрас МФК «Миколаїв», голова громадського формування «Бузький Гард», учасник війни на Донбасі у 2014-2015 роках у складі батальйону «Азов». Як і вісім років тому, тепер Ілля знову захищає Україну зі зброєю в руках, вже на рідній Миколаївщині.

За його словами, у Херсоні з самого початку провалили організацію територіальної оборони, бажаючим захищати місто навіть не видали зброю. В свою чергу влада Миколаївщини відразу мала чітку позицію, було швидко вибудована стратегі оборони і організовані люди.

 Я навіть зараз не чую позицію херсонської легітимної влади. Було на кшталт «загравання», як казав у них мер, щоб було все лайтово, щоб не було війни. У нас в Миколаєві була відразу позиція «або Україна, або смерть» умовно кажучи. Була політична воля та воля люде. В нас не було такого саботажу з приводу організації територіальної оборони, як в Херсоні. Хлопці приходили у військкомат, а їм не дали зброю. В Скадовську саботували створення територіальної оборони, хоча ризики всі розуміли. Ветеранське середовище було всюди в областях. Цим механізмом треба було скористатися. У нас цим механізмом скористалися, — вважає він.    

Ранее сообщалось, что советник главы Офиса Президента Украины Алексей Арестович считает, что Вооруженные силы Украины намерены освободить Херсон от российской оккупации до сентября, чтобы не допустить проведения анонсированного россиянами «референдума».

Дивитись повну версію