• середа

    9 жовтня, 2024

  • 21.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 21.5° Похмуро

Арестович натякнув, що ЗСУ мають намір звільнити Херсон до вересня: Чекайте, все близько

Радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович вважає, що Збройні сили України мають намір звільнити Херсон від російської окупації до вересня, щоб не допустити анонсованого росіянами «референдуму».

Про це йшлося під час традиційного прямого ефіру з Марком Фейгіним 11 липня, пишуть НикВести.

Олексій Арестович розповів про нинішню ситуацію на херсонському напрямі.

– Херсонська область найкраща у ці два дні. Тому що ми завдаємо ряд дуже серйозних ударів по командних пунктах, скупченням військ, матеріальному запасі боєприпасів, палива. На херсонському напрямку знищено напевно щонайменше 12 вищих офіцерів і пари генералів… Це не рахуючи сотень убитих. Таких цифр, схожих на початок війни, давно такого не було. Це реально сотні знищених російських військовослужбовців, і Росгардія, і буряти, десантні частини, мотострілкові частини. І знесено кілька складів: найбільший склад боєприпасів у Новій Каховці, Чорнобаївка 26-та сталася за цей час, і там також офіцери. Херсонську область полірують "у нуль". І по самому Херсону завдано дуже точкового удару. Не страждають мирні мешканці. Це показує, як може пройти звільнення наших міст: ті, хто там купкується і радісно тримає оборону, можуть бути дуже проріджені до того, як наші війська підійдуть. Це і відбувається, – сказав Олексій Арестович .

За його словами, HIMARS працюють надточно, про що свідчить те, що від цих ударів не постраждав жоден цивільний. За останні кілька днів, за його словами, було завдано понад 30 точних ударів.

— Ті місця, які вони займали, були просто серед цивільних об'єктів, і жоден цивільний не постраждав. Це вкотре показує, наскільки точно та ефективно ця зброя (HIMARS, - прим.). Усього більше 30 ударів завдано протягом кількох крайніх діб. Це зброя, якій неможливо протистояти. Тільки за цю добу мені відомо про 14 ударів, і всі вони точні. HIMARS життєдайники звичайно змінили правила гри на полі бою дуже сильно на нашу користь. І це там, 10 машин, грубо кажучи. Кількість HIMARS тільки збільшуватиметься, кількість ударів буде збільшуватися. Що цьому протиставити – невідомо. Я не думаю, що вони знайдуть способи, – розповів Олексій Арестович .

Коментуючи заяву міністра оборони Олексія Резнікова про те, що Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати прибережні райони на півдні, Олексій Арестович сказав, що ніхто не може назвати конкретні терміни, коли це планується реалізувати. Однак, на його думку, є логічним, що це планується зробити до референдуму. Зазначимо, що, за останніми даними розвідки, окупанти обрали 11 вересня датою проведення «референдумів» на захоплених ділянках Херсонської та Запорізької областей.

— Ніхто не скаже реальних планів Генштабу. До референдуму однозначно. Референдуму не має відбутися. Набагато простіше зірвати референдум, аніж потім мати справу нехай і з фейковим, але референдумом. Чекайте, все близько. Тож там уже, судячи з того, що зараз наші виконують у Херсонській області, я дивлюся, що в Херсоні зараз буде горюшко. Військовослужбовці російської армії, які йдуть до Херсона - це можна прощатися раз і назавжди... Хтось розумний сказав, що чому Резніков взяв і публічно висловив таку інформацію? Її зазвичай приховують. Це реакція на путінське «Ми нічого не розпочинали». Вони ще не починали, а ми їм показали, що зараз ми починатимемо, подивимося, що буде, - сказав Олексій Арестович .

Раніше повідомлялося, що Збройні сили України ввечері 11 липня завдали удару по російським складам боєприпасів у тимчасово окупованій Новій Каховці Херсонської області.

Читайте також: