Після звернення нардепа Чорноморова Кабмін переглянув Порядок використання грошей громадами під час воєнного стану

Після звернення народного депутата України Артема Чорноморова до Кабінету Міністрів з проханням переглянути Порядок використання грошей громадами, Уряд вніс зміни до своєї постанови від 9 червня 2021 р. № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану».

Таким чином, до видатків другої черги по загальному та спеціальному фондах місцевих бюджетів були додані видатки на підготовку об’єктів до опалювального сезону, повідомляє пресслужба нардепа.

— Раніше розповідав про те, що звернувся до Кабміну з проханням надати громадам можливість витрачати власні кошти. Зокрема, на підготовку до опалювального сезону. Там мені пообіцяли переглянути Порядок використання грошей для громад. І ось, бачу позитивне рішення — до видатків другої черги по загальному та спеціальному фондах місцевих бюджетів додано видатки на підготовку об’єктів до опалювального сезону! Вдячний Прем’єру та Кабміну за те, що так швидко відреагували на звернення. Разом до Перемоги! — прокоментував рішення уряду нардеп.

Нагадаємо, раніше у своєму зверненні до Кабінету міністрів Артем Чорноморов наголошував, що у всіх громадах об’єднаної Вознесенщини були місцева влада була занепокоєна тим, що не матиме змоги належним чином підготуватися до опалювального сезону, оскільки була обмежена у використанні своїх же коштів. 

Дивитись повну версію