«Захід повинен надати важливу зброю в найближчі вирішальні тижні», — американська журналістка після споглядання за руйнуванням Миколаївщини

Репортерка The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, яка після візита до Миколаєва вже вимагала від Заходу зброю для України, продовжує займатися медійною допомогою. На цей раз вона зафіксували наслідки російських обстрілів навколо обласного центру.

Колонку вона опублікувала у виданні Columbian.

Журналістка поїхала до Шевченківської громади, щоб на власні очі побачити, на що перетворила Шевченкове та навколишні села російська армія.

— Наш машина проїхала через зруйноване місто Шевченкове, де колись проживало 7000 людей, а залишилося ледве 100. Не вражені снарядами будівлі розгромили росіяни. Вікна в школі були розбиті, а всередині кожної кімнати меблі та папери були розкидані купами. У цьому місті загинуло багато мирних жителів, — описала свої враження громадянка США.

Поспілкувавшись з українськими військовими на цьому напрямку, Труді Рубін підкреслює, що бойовий дух у ЗСУ зараз на підйомі, справа за партнерами України.

— Військова жага справедливості відкриває можливість перемоги України в битві під Херсоном. Все залежатиме від того, чи розуміє Захід, що він повинен доставити необхідні HIMARS та іншу життєво важливу зброю — не через місяці чи роки, а в найближчі вирішальні тижні— підсумувала репортерка The Philadelphia Inquirer.

Нагадаємо, Труді Рубін вже фіксувала російський військовий злочин у Миколаєві, коли касетними боєприпасами 29 липня були вбиті мирні містяни за зупинці.

Дивитись повну версію