• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 20°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 20° Мінлива хмарність

Після побаченого у Миколаєві журналістка з Філадельфії почала боротьбу за надання Україні необхідної зброї для контрнаступу на півдні

Фото: Boris Bukhman

Кореспондентка Philadelphia Inquirer Труді Рубін, ознайомившися с масовими доказами загибелі мирних миколаївців від рук російської армії, почала наполягати, щоб Пентагон передав ЗСУ зброю в обсягах, необхідних для контрнаступу на Херсонщині.

Свої спостереження вона опублікувала у рідній газеті.

Американська журналістка відвідала Миколаїв у наступний день після військового злочину росіян, коли вони атакували зупинку міського транспорту, вбивши сімох цивільних.

—  Коли я їхала по місту, ми проїжджали повз зруйнований готель «Миколаїв», розбомблений минулого тижня. Я бачила будівлі університетів, які були обстріляні. Більшість будівель у центрі міста закриті, вікна забиті дошками <...> Росія націлюється на мирних жителів як попередження, що якщо Україна не підкориться російському домінуванню, Москва знищить її міста та їхніх людей. Проте попередження не працює так, як планував Путін. Гнів, який він викликав серед українських військових, підживлює пристрасть звільнити українську землю, незважаючи на людську та матеріальну ціну. Я чую це від військових і від українців, які вирішили залишитися в країні. Проте знову і знову мені кажуть, що ця рішучість базується на незмінній готовності Заходу надавати українцям зброю далекого радіусу дії, необхідну для протидії величезному арсеналу Росії — і робити це швидше. Без цієї зброї людська ціна непокори України стає майже немислимою, — підкреслила Труді Рубін.

Вона також згадала слова пораненої дівчини, з якою вона встигла поспілкуватися у лікарні: «Я не поїду з Миколаєва, тому що це моє місто, а Україна — моя Батьківщина».

— Від українського контрнаступу залежить, чи зможе вона дотримати слова, — нагадала вона американському електорату про важливість допомогати Україні саме у цей час.

Як повідомлялося,  в суботу, 30 липня, збільшилась кількість жертв обстрілу зупинки громадського транспорту в спальному районі Миколаєва. Стало відомо, що у лікарні померли двоє чоловіків 1977 і 1979 років народження. Таким чином кількість загиблих зросла до семи людей.

Читайте також: