Міноборони РФ націлилося на дитсадок у Миколаєві: побачило там військових і позиції артилерії

Міністерству оборони Росії примарилося, що в дитячому садку №117 в Миколаєві розміщуються військові, а також облаштовані позиції артилерії та склади боєприпасів.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

— Це означає, що російські терористи збираються обстріляти цей дитячий садок. Це їхня звична тактика. Ми її спостерігаємо увесь час від початку повномасштабної війни. Але весь світ мусить знати правду, — наголосив Олександр Сєнкевич.

Сьогодні було знято відео, у якому чітко видно, що ніяких військових чи техніки там нема.

Олександр Сєнкевич зазначив, що у березні-квітні тут тимчасово проживали біженці з Херсонщини та миколаївці, чиї будинки були зруйновані.

— Вони всі вже виїхали з Миколаєва. Тепер працівники садочка приходять сюди лише попрацювати з документами і доглянути територію, — додав мер.

Нагадаємо, вночі 17 серпня російські війська обстріляли у Миколаєві ще один університет — ЧНУ імені Петра Могили. Незадовго Міноборони РФ заявило, що у виші начебто знаходяться підрозділи ТРО, а також обладнані склади з боєприпасами та розміщена бронетехніка.

Тоді миколаївські журналісти одним кадром показали, що ніякої військової бази там немає. Що там працюють звичайні фахівці університету: приймають документи абітурієнтів, підписують обхідні листи, видають дипломи.

Дивитись повну версію