До Миколаєва нова хвиля COVID-19 ще не дійшла, але місто готове, — Шамрай

В західних областях України починається черговий спалах коронавірусу, в Миколаєві захворюваність поки зростає повільно.

Про це в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ» розповіла начальниця міського управління охорони здоров’я Ірина Шамрай.

— Ковід є, до нас ця хвиля ще не дійшла. Наразі вона починається у західних областях, де є масова міграція в Європу, з Європи. Там значно підвищується рівень захворюваності, — відзначила вона.

Ірина Шамрай

Ірина Шамрай розповіла, що за останній тиждень по Миколаєву зареєстровано 32 нових випадки, по області — 88. За тиждень до цього у місті було виявлено 29 випадків, по Миколаївщині — 83.

— На одиниці ідуть коливання. Сьогодні ми не бачимо притоку пацієнтів. Хоча ліжка виокремленні, готові стаціонари, є запас антибіотиків, інших препаратів, деззасобів, захисного одягу для персоналу. Визначені заклади, в яких буде лікування проходити, — сказала Ірина Шамрай.

Станом на ранок 30 серпня в лікарнях знаходяться 5 хворих, вони у важкому стані та потребують кисню. Інші пацієнти лікуються амбулаторно.

Нагадаємо, працівники миколаївських лікарень безупинно рятують життя містян, що постраждали внаслідок російських обстрілів. Часто доводиться оперувати людей великими командами хірургів різного профілю через велику кількість травм і поранень.

Дивитись повну версію