• вівторок

    8 жовтня, 2024

  • 13.1°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 8 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 13.1° Мінлива хмарність

«Робиться все можливе і навіть неможливе», — в міськздоров’я розповіли, з якими пораненнями у цивільних стикаються миколаївські медики

Працівники миколаївських лікарень безупинно рятують життя містян, що постраждали внаслідок російських обстрілів. Часто доводиться оперувати людей великими командами хірургів різного профілю через велику кількість травм і поранень.

Про це розповіла начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради Ірина Шамрай в інтерв’ю ТРК «НІС-ТВ».

Найчастіше лікарі стикаються з мінно-вибуховими травмами, які містяни отримують під час обстрілів.

— Багато осколкових поранень — поранення грудної клітини, черевної порожнини. Були в нас багато пацієнтів, у яких були комбіновані травми. Це нейрохірургічні травми, травматологічні і черевна порожнина. Були ситуації, коли мультидисциплінарні команди йшли в операційну і оперували одночасно: травматологи свою патологію, хірурги — свою, нейрохірурги — свою. Таким чином пацієнт, перебуваючи в одному наркозі, отримував таку мультидисциплінарну допомогу. Таке у нас дуже часто практикується для того, щоб ми максимально могли зберегти життя людей, — сказала Ірина Шамрай.

Вона відзначила, що повний аналіз виживання можна буде робити вже після закінчення війни, однак уже зараз можна констатувати, що медики роблять усе для порятунку людей.

— Дивлячись на те, в якому тяжкому стані люди надходять, можу сказати, що робиться все можливе і навіть неможливе. Дуже тісна взаємодія з обласною станцією переливання крові. В необмеженій кількості ми отримуємо звідти препарати крові. Коли військові та цивільні мешканці надходять, обмежень у цих препаратах в нас немає, — сказала начальниця управління.

Вона додала, що усі заклади забезпечені необхідними антибіотиками, перев’язувальним матеріалом і розчинами. Лікарні отримують багато гуманітарної допомоги від благодійних українських і світових фондів та волонтерів.

Нагадаємо, раніше у Миколаївській ЛШМД розповіли, як працюють в умовах війни.

У червні під час робочої поїздки до Миколаївської області Президент України Володимир Зеленський відвідав лікарню швидкої допомоги міста та вручив відзнаки миколаївським лікарям.

Читайте також: