З камерами та двома виходами, — Сєнкевич розповів, якими будуть тимчасові укриття на зупинках в Миколаєві

Укриття, які планують незабаром встановити на зупинках в Миколаєві, будуть більшими та міцнішими за те, яке змонували у Корабельному районі.

Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, пишуть «НикВести».

— Ми розробили укриття, враховуючи досвід харків’ян. Вони будуть з двома виходами і камерами спостереження всередині. Тобто вони будуть обладнані електронними засобами стеження та життєзабезпечення. Вони будуть дорожчими, більшими та міцнішими, — розповів мер.

Він додав, що перший варіант вже виготовляється і найближчим часом з’явиться у місті. Таких укриттів буде понад 30, їх виготовлять за кошти міського бюджету.

Також Олександр Сєнкевич повідомив, що одесити також готові допомогти та виготовити кілька подібних укриттів для Миколаєва за кошти благодійників.

Раніше повідомлялося, що тимчасові укриття встановлять на 34 зупинках в Миколаєві. Перелік адрес за посиланням.

Нагадаємо, у Корабельному районі Миколаєва поблизу зупинки громадського транспорту 22 вересня встановили залізобетонне укриття. Це подарунок місту від одеського бізнесмена Анатолія Редера.

Внаслідок удару по цій зупинці 29 липня загинули восьмеро людей, ще понад десятеро отримали поранення різного ступеню важкості. 

Наприкінці серпня стало відомо, що у мікрорайонах Миколаєва, які найчастіше зазнають ворожих обстрілів, планують встановити зупинки-укриття за прикладом Харкова.

Дивитись повну версію