У Миколаєві працюють над створенням Генплану: до роботи залучать іноземних спеціалістів

У Миколаєві вже розпочалася робота щодо розробки нового Генерального плану. Наразі обговорюють те, який вигляд матиме місто після завершення війни.

Про це розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв’ю «Суспільному».

Нагадаємо, що у Миколаєві стартувало опитування городян, їх просять відповісти на питання, які стосуються інфраструктури їхніх районів та бачення майбутнього розвитку й зовнішнього вигляду Миколаєва.

Міський голова зазначає, що опитування пройшло вже багато людей. Ці дані будуть аналізуватися. Результати того, яким городяни бачать своє місто, будуть презентовані згодом.   

— Ми не знаємо, скільки ще триватиме війна. Зараз іде підготовка, далі будуть найняті професійні архітектори і так далі, які будуть займатися цим питанням. Фінансування закордонне від наших партнерів,  розповів він.

Мер нагадав, що Генеральний план вже давно мали змінити, але з депутатським корпусом «не дійшли згоди». Міський голова сподівається, що цього разу за допомогою іноземних партнерів зможуть його затвердити.

— Сьогодні ми вже обговорюємо в робочих групах і з нашими іноземними партнерами те, що може ми не будемо відбудовувати одну, другу, третю зруйновану школу на тих самих місцях. Може статися так, що замість трьох будуть побудовані дві великі та сучасні і організовано підвіз дітей чи будівництво нових доріг. Ми хочемо, щоб люди, які займаються цим професійно і займалися планування міст і простору за кордоном, допомогли нам це зробити у Миколаєві за гроші європейських платників податків, — розповів він.

Між тим, Олександр Сєнкевич зазначає, що після війни хотів би бачити у місті більше зелених зон, громадського простору та велодоріжок.

Варто зазначити, що у березны 2021 року, миколаївський міський голова Олександр Сенкевич заявляв,  що новий генеральний план міста має бути ухвалений протягом півроку, до вересня 2021 року.

Нагадаємо, Кабмін запропонував Бельгії відновити Миколаївську область.

Раніше Данія відгукнулася на пропозицію президента Володимира Зеленського та погодилася допомогти Україні з відновленням Миколаєва. Відповідну заяву зробила прем'єр-міністр Метте Фредеріксен.

Також Австралія отримала запит від Києва на допомогу у відбудові зруйнованих війною Миколаївщини та Херсонщини.

Дивитись повну версію