На Миколаївщині суд просять зобов’язати міську владу Южноукраїнська ліквідувати звалище

18:23, 27 жовтня, 2022

На Миколаївщині через суд вимагають зобов’язати міську владу Южноукраїнська ліквідувати незаконне сміттєзвалище на території територіальної громади.

Про це повідомили у прокуратурі Миколаївської області.

Вознесенською окружною прокуратурою до Миколаївського окружного адміністративного суду пред’явлено позов в інтересах держави до Южноукраїнської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язати вжити заходів до ліквідації несанкціонованого звалища твердих побутових відходів, розташованого в межах смт Костянтинівка Южноукраїнської територіальної громади.

Прокуратурою встановлено, що через неконтрольоване вивезення сміття в межах  населеного пункту утворилося стихійне сміттєзвалище твердих побутових відходів. Проте, міська рада не відреагувала та не ліквідувала звалище.

— Ураховуючи, що несанкціоновані гори сміття забруднюють довкілля та негативно впливають на людське здоров’я, адже вони, на відміну від полігонів, не  є спеціально обладнаними, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом, — йдеться в повідомлені.

Нагадаємо, що Департамент житлово-комунальних послуг Миколаївської міськради визначили відповідальним за прибирання сміття, що утворилося внаслідок руйнувань після російських обстрілів.

18:23, 27 жовтня, 2022
View full version