В «Укренерго» розповіли, коли в Україні покращиться ситуація з електрикою та чи буде блекаут

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповів, що ситуація з електропостачання в Україні покращиться вже за тиждень. Проте за умови, що російські окупанти знову не обстрілюватимуть нашу енергетичну інфраструктуру.

Про це він сказав у понеділок, 7 листопада, в ефірі телемарафону. 

Володимир Кудрицький наголосив, що найскладніша ситуація з електрикою у Київській та Харківській областях. Саме через це в цих регіонах доводиться застосовувати планові та аварійні відключення.

В «Укренерго» зазначили, що вони працюють над тим, аби покращити ситуацію в північних областях України.

– Треба потерпіти кілька днів для того, щоб відчутні полегшення були для споживачів, щоб графіки відключень стали більш комфортними. Думаю, що на цьому тижні ще доведеться попрацювати енергетикам, і сподіваюся, що за відсутності ракетних обстрілів ми зможемо покращити ситуацію з енергопостачанням в центральному та північному регіонах нашої країни, - пояснив Володимир Кудрицький.

Очільник «Укренерго» наголосив, що енергетики робитимуть все можливе, щоб не допустити блекауту в Україні, проте такий сценарій можливий, оскільки росіяни постійно обстрілюють енергетичну інфраструктуру України.

Дивитись повну версію