Сєнкевич радить миколаївцям запасатися дровами та утеплювати кімнати: Може трапитись все, що завгодно

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до містян та закликав їх готуватися до того, що місто або окремі будинки, на деякий час можуть залишитись без тепла через пошкодження котельних. Міський голова радить подбати про альтернативні джерела тепла, підготувати теплу кімнату в квартирі чи будинку. 

Про це Олександр Сєнкевич сказав під час свого прямого ефіру у соцмережах ввечері 10 листопада, пишуть «НикВести».

— У контексті початку опалювального сезону, прошу всіх відповідально поставитися до підготовки до зими. Може бути все, що завгодно. Власники квартир, підготуйте собі одну теплу кімнату, максимально її утепліть, утепліть вікна, двері. Щоб на випадок, якщо ракета прилетить у якусь котельню, ви одразу зможете перейти в ту кімнату, щоб там бути, поки наші служби будуть ремонтувати. Завдяки нашим колегам з Данії ми маємо переносні котли, і зможемо виходити на місце і ремонтувати ці котли, - сказав Олександр Сєнкевич.

Жителям приватного сектору міський голова радить запастися дровами або підготувати альтернативу газовому опаленню.

— Приватний сектор, у кого є пічне опалення - запасіться дровами. У кого є газ — підготуйте альтернативу. Так само, має бути тепла кімната, місце, у якому ви на випадок відсутності опалення, зможете прогрітися, - сказав мер Олександр Сєнкевич.

За його словами, Миколаїв має отримати від держави близько 1 тисячі кубічних метрів дров, чого насправді замало. Саме тому, існує черговість категорій містян, які можуть отримати ці дрова. На одне міська влада видаватиме по 2 кубічних метри дров.

Першими за списком дрова отримають багатодітні родини, чиї будинки постраждали від обстрілів, далі — люди з інвалідністю, чиї будинки постраждали від обстрілів. Пенсіонери, чиї будинки постраждали від обстрілів, після чого - всі інші господарства за списком, які постраждали від обстрілів. Перевірити, чи є ви в списках, можна в районних адміністраціях.

— Буржуйки також готуємо до зими. Частину виготовляють на деяких КП, частину нам передають волонтери, ми їх будемо встановлювати в пунктах обігріву, частину — обов’язково передамо нашим військовим, які цього потребують, - додав міський голова.

Він повідомив також, що сьогодні в Миколаєві стартував опалювальний сезон — в роботу запущено 94 котельні, поступово тепло з’являється у будинках.

Дивитись повну версію