Компанія One Works та архітектор Форстер залучені до створення генплану Миколаєва

11:22, 15 листопада, 2022

До відбудови, зокрема створення перспективного генплану Миколаєва, долучилися архітектурна компанія One Works  та Норман Фостер.

Про це повідомила голова політичної партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Іноземні партнери разом із миколаївськими фахівцями одразу приступили до роботи. Наразі «One Works» та залучені експерти виконують збір та аналіз матеріалів діючих планувальних документів, проводять фахові консультації з місцевими спеціалістами, досліджують економічну складову Миколаєва.

— Переконана, що ключовими у розробці генпланів українських міст має бути безпека, енергоефективність та екологічність. Відповідні вимоги ми прописали в українському законодавстві. Відхід від радянської епохи квадратних метрів до сучасного, комфортного, безпечного житла – такою має бути головна ідея повоєнної відбудови українських міст. І у цьому нам стане в пригоді і міжнародний досвід, — зазначила вона.

Норман Форстер - відомий впровадженням енергоефективних технологій в будівництві. Крім того, він спроєктував банк HSBC в Гонконзі, найвищий міст у світі, Віадук Мійо на півдні Франції, працював над дизайном штаб-квартири «Apple» у Каліфорнії (США). Влітку Фостер вже приєднався до розробки перспективного генплану Харкова.

Нагадаємо, що в Миколаєві планують розробити новий Генеральний план міста, який включатиме концепцію післявоєнного відновлення.

11:22, 15 листопада, 2022
View full version