У Миколаєві в наступні кілька років хочуть відловлювати більше безпритульних тварин

У Миколаєві в 2023 та 2024 роках планують відловлювати більше безпритульних котів і собак. З цією метою із міськбюджету просять виділити на 5 мільйонів гривень більше, ніж планувалося.

Про це йшла мова на засіданні комісії міськради з питань ЖКГ у вівторок, 20 грудня, пишуть «НикВести».

На розгляд депутатів внесли зміни до Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у м. Миколаєві на 2020-2024 роки.

Зокрема, як доповів представник Департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов, на заходи з відлову, стерилізації, лікування та, за необхідності, евтаназії тварин планують витрати 12 мільйонів гривень. Сума, що пропонується змінами, на 5 мільйонів більша за ту, що була закладена  у програмі раніше. Це пов’язано з інфляцією та збільшенням кількості безпритульних тварин, яких збираються відловлювати.

Кількість безпритульних тварин, яких планується відловити зросла з 800 до 1100, кількість тварин, яких хочуть стерилізувати та повернути зросла на 200, передати новим власникам — на 100.

В результаті голосування члени комісії вирішили винести дане питання на розгляд сесії Миколаївської міськради.

Нагадаємо, депутат Миколаївської міської ради, голова комісії з питань законності Олена Кісельова ініціювала внесення змін до регламенту міської ради, щоб зафіксувати розпуск фракцій в разі заборони діяльності партій, від яких вони були обрані.

Дивитись повну версію