Кінбурнську косу більше контролює противник, — Сили оборони Таврійського напрямку

Кінбурнська коса наразі більше знаходиться під контролем окупантів. Щодо херсонських островів, то постійного контролю однієї зі сторін над ними немає.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгена Єріна в ефірі телемарафону.

— На даний час, в принципі це стосується не тільки Потьомкінського острова, це стосується всієї групи островів на цьому напрямку. Постійного контролю над цими островами немає, проте вогневий контроль за ситуацією на цих островах з боку Сил оборони триває. Кінбурнську косу більше контролює противник, — розповів Євген Єрін.

За його словами, завдяки вогневому контролю українських бійців, противник не може на Кінбурнській косі зосереджувати велику кількість військ.

— Тому казати про якийсь певний контроль з боку окупантів можна, але сказати, що це якийсь великий контроль - ні, — зазначив Єрін.

Він пояснив, звільнення і островів, і Кінбурнської коси можливо лише під час загального звільнення нашої території.

—Окреме звільнення коси недоцільне, тому що там відкрита місцевість і вогневе ураження з боку противника може завдати більшої шкоди, ніж ми отримаємо переваги під час звільнення цієї території, — підсумував Єрін.

Раніше повідомлялося, що звільнення Кінбурнської коси від російської окупації означатиме початок нового етапу війни проти російських загарбників, мета якого — звільнення від російської окупації території на правому березі Дніпра, а також Кримського півострова.

Дивитись повну версію