«Газу вистачить»: «Нафтогаз» домовився про резервування додаткових обсягів газу на опалювальний сезон

16:09, 18 січня, 2023

«Нафтогаз» під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі домовилася про фінансування та резервування додаткових обсягів природного газу на поточний опалювальний сезон.

Про це у Facebook повідомив голова правління компанії Олексій Чернишов.

Крім того, вдалось домовитись із ЄБРР про механізми фінансування закупівлі додаткових обсягів газу.

— Чудові новини з Давосу — газу вистачить! Домовилися про резервування додаткових обсягів газу, необхідних Україні для завершення цьогорічного опалювального сезону. Під час Всесвітнього економічного форуму World Economic Forum мав конструктивні зустрічі з міжнародними установами та провідними енергетичними компаніями, – написав Чернишов.

Так, за його словами, під час форуму були проведені низка зустрічей з міжнародними установами та провідними енергетичними компаніями.

— Із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовилися про механізми фінансування закупівлі необхідних Україні додаткових обсягів газу; з нашими західними партнерами – ЄБРР, Норвегією, США, Німеччиною, Францією, Канадою та Великою Британією – про фінансування закупівлі; з провідними нафтогазовими компаніями – про резервування необхідних обсягів, – розповів він.

Раніше, Олексій Чернишов зазначив, що перша половина найважчого в історії України опалювального сезону вже пройдена. 

 
 
16:09, 18 січня, 2023
View full version