У прокуратурі Миколаївщини розповіли, як просувається розслідування загибелі Вадатурського

Одна із громадських організацій Великобританії провела своє розслідування щодо загибелі засновника компанії «Нібулон» Олексія Вадатурського з дружиною. Прокуратурі Миколаївської області висновки невідомі.

Про це у середу, 15 лютого, в ході брифінгу розповів керівник Миколаївської обласної прокуратури Дмитро Казак, пишуть «НикВести».

Він зазначив, що прокуратура розглядає різні версії загибелі Вадатурського, але ймовірніше це був ненавмисний удар.

Також Дмитро Казак зазначив, що наразі прокуратура намагається отримати висновки розслідування британської громадської організації, яка провела своє розслідування по цій справі.

— Наскільки мені відомо, є громадська організація Великобританії, яка проводила якесь своє розслідування. Ми намагаємося отримати висновки. До якогось висновку прийшли, не можу сказати до якого. Ми також проводимо (розслідування, - прим.), умисне вбивство – була одна із теорій, вона розглядається, але менш імовірніше, тому що поряд знаходилися об’єкти, по яким раніше наносилися артилерійські удари. Після цього також наносилися артилерійські удари поряд з будинком людини, про яку ми говоримо. Версія вбивства розглядається, але більш імовірніше, що був не вибірковий обстріл, — розповів журналістам Дмитро Казак.

Герой України, власник компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський разом з дружиною Раїсою загинули внаслідок нічного обстрілу Миколаєва російськими військами 31 липня 2022 року.

Нагадаємо, що голова Миколаївської ОВА Віталій Кім не впевнений, що росіяни навмисне цілили у будинок власника «Нібулону» Олексія Вадатурського.

Радник Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що власника компанії «Нібулон», Героя України Олексія Вадатурського було вбито навмисно. Впевнений удар по будинку було наведено та скориговано.

Крім того, Офіс генпрокурора розглядає версію про цілеспрямованне вбивство Вадатурського.

Також при зустрічі з журналістом Le Monde Олів'є Труком, загиблий Олексій Вадатурський згадував, що російська армія мала плани на його вбиство.

Дивитись повну версію