У Вознесенську планують розчистити Південний Буг від уламків зруйнованого залізничного мосту, щоб розблокувати баржі з зерном

Служба автодоріг планує цього року відновити автомобільний міст з Вознесенська на Болгарку, який підірвали, коли до нього підійшла російська техніка.

Про це міський голова Вознесенська Євген Величко розповів в інтерв’ю для сайту «Децентралізація».

— Так, адже це стратегічно важливі для нас об’єкти. Особливо автомобільний міст. Служба автодоріг обіцяє відновити його цього року. Один із залізничних мостів вже працює, — зазначив мер міста.

Євген Величко повідомив, що зруйнований залізничний міст через річку Південний Буг заблокував баржі із зерном. Тож наразі важливо  підняти з води рештки мостових конструкцій, щоб випустити баржі.

— Щодо іншого Укрзалізниця готує проєктну документацію. Зруйнований залізничний міст через річку Південний Буг заблокував баржі із зерном, тож критично важливо хоча б забрати рештки мостових конструкцій, щоб випустити баржі. Було б також непогано провести нову газову трубу й демонтувати старий газогін, який радянські інженери пустили на глибині 3,5 м по дну Південного Бугу. Через це річкою не можна пускати баржі класу ріка – море, а лише «пласкодонки». Якщо ж цю трубу забрати і провести нову, та ще й заглибити Південний Буг, будівельні матеріали до Одеси можна возити баржами, а не самоскидами, що розбивають дороги цілої Південної України, — впевнений він.

Нагадаємо, що у Вознесенську внаслідок бойових дій було пошкоджено близько 700 будинків, з них 56 — багатоповерхівки.

Також читайте по те, як проходила Битва за Вознесенськ 2-3 березня: ЗСУ та ТрО героїчно відстояли місто, довелося підірвати мости

Дивитись повну версію