Генерал-майор Марченко: «Миколаїв змінився. Тепер не такий веселий і яскравий, як був до війни»

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко, який із перших днів керував обороною міста, вважає, що після початку повномасштабної війни місто Миколаїв та люди, які в ньому проживають відчутно змінилися. Місто, на його думку, стало менш яскравим та веселим, ніж було до початку війни.

Таку думку Дмитро Марченко озвучив в інтерв'ю виданню «НикВести».

Дмитро Марченко зазначив, що наразі замість скла в вікнах тепер можна побачити фанеру, а на вулицях зрідка зустрінеш посмішки людей. Також деякі мешканці міста переосмислили своє життя через труднощі, які супроводжують війну. 

— Авжеж місто Миколаїв змінилось, замість скла у вікнах – фанера. Люди трохи змінилися, не так багато людей посміхаєтеся. Деякі люди, навіть переосмислили життя після цих подій. На жаль, це війна і по іншому не може бути. Скажемо так, місто не таке яскраве, веселе, як було це до початку війни, – сказав Дмитро Марченко

Генерал-майор ЗСУ додав, що мешканці Миколаєва вибороли своє право на те, щоб зараз вільно гуляли вулицями міста.

— Люди це вибороли (гуляти спокійно містом, – прим.), люди мучились тут, чинили спротив, допомагали бійцяМ. Лилась кров, на жаль, щоб люди могли зараз гуляти містом, – резюмував він. 

Як відомо, ранок 24 лютого 2022 року назавжди змінив життя всього народу України. Перші місяці повномасштабної війни в пам'яті миколаївців, місто яких стало фортецею Півдня, викарбувані назавжди. Місто-герой витримало все, попри вибухи, безсонні ночі, відсутність водопостачання. Які зараз настрої у миколаївців? Чи змогли вони пристосуватися до нової реальності? Читайте у матеріалі «НикВести» думку миколаївців про те, як вони пережили цей рік..

Дивитись повну версію