Сенкевич хоче залучити інвестиції з Нідерландів для розвитку Миколаївського морського порту

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич заявив, що має на меті залучити нідерландських інвесторів для розвитку Миколаївського морського порту. 

Про це він розповів в інтерв'ю програми «Діалог» на телеканалі «МАРТ». 

За словами Олександра Сєнкевича, місто Миколаїв планує долучити експертів з Роттердаму для розробки детального плану території для портової інфраструктури. 

— З мером Роттердаму ми проговорили про те, що після створення генплану потрібно буде робити окремі зони розробки детальних планів території, в тому числі портової інфраструктури. Ми хочемо взяти експертизу Роттердаму, тому що він себе позиціонує, як місто, що хоче стати найкращим портом у світі. Домовились про те, що як тільки роботи дійдуть до цього рівня, ми будем знову спілкуватися щодо цього. Ми вважаємо, що якщо Роттердам проінвестує якимось чином в  Миколаївський морський порт, то це буде цікавий показник, іншим у світі, що з Миколаєвом можна працювати в цьому напрямку, – сказав він. 

Нагадаємо, що на минулому тижні Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич разом зі своїм заступником Сергієм Коренєвим поїхали до Нідерландів, щоб дізнатися, як відбудовувалося після Другої світової війни місто Роттердам.

Раніше повідомлялось, що міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич поїхав до Варшави, щоб презентувати проєкти відбудови міста на міжнародній виставці-конференції «Rebuild Ukraine».

Дивитись повну версію