На Миколаївщині відомі українські спортсмени влаштували свято для жителів зруйнованого селища

У суботу, 4 березня в селищі Первомайське Миколаївської області відомі спортсмени провели спортивне свято для місцевих жителів.

Про це повідомляють в НОК України в Миколаївській області.

Ініціатором заходу став відомий каноїст Юрій Чебан, разом з ним до жителів Первомайського завітала срібна призерка чемпіонату світу з академічного веслування, дворазова учасниця Олімпійських ігор Олена Буряк. 

Захід проводився, в першу чергу для дітей, які залишилися в майже зруйнованому окупантами селищі.

— На жаль, після місяців ворожих обстрілів Первомайське напівзруйноване. Ракети та снаряди знищили школу, дитсадок, дома... До війни тут мешкало 2500 жителів. Зараз, коли населення потроху повертається, у селищі приблизно 500 людей. Є й діти. В першу чергу саме для них і відбулась зустріч з олімпійцями в рамках проекту OlimpicLab, – йдеться в повідомленні.

Спортсмени поділилися з учасниками заходу цікавими історіями зі змагань. Після чого, дітлахи та їхні батьки отримали подарунки та продуктові набори від організаторів заходу.

Свято відбулося завдяки спільним зусиллям відділення Національного олімпійського комітету України в Миколаївській області, відділення НОК України в Одеській області та благодійного фонду «Олімпійське коло».

Юрій Чебан зазначив, що його команда разом в олімпійськими відділеннями й надалі буде проводити такі заходи в різних куточках Миколаївщини.

Нагадаємо, раніше «НикВести» публікували фоторепортаж з розбитого села Первомайське, що вісім місяців знаходилося на лінії вогню. Селище знаходиться на відстані 25 кілометрів від Снігурівки, яка з березня по листопад була окупована російськими військами. Увесь цей час населений пункт перебував на лінії вогню та потерпав від постійних обстрілів армії РФ.

Дивитись повну версію