БЕБ викрило схеми розкрадання державного газу майже на ₴100 млн

Служба безпеки спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему привласнення промислових обсягів природного газу, який належить ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Про це повідомляє пресслужба БЕБ. 

До організації оборудки причетний менеджмент приватної компанії, яка займається продажем блакитного палива. Ділки здійснили незаконний відбір газу у державного монополіста внаслідок використання підроблених документів.

Протягом 2023 року службові особи приватної компанії, яка займається торгівлею газом, шляхом підробки документів, здійснили незаконний відбір газу з газотранспортної системи (ГТС). У подальшому паливо продавали третім особам, – йдеться в повідомленні.

У результаті слідчо-оперативних дій правоохоронці заблокували реалізацію злочинної схеми. За матеріалами Служби безпеки суд арештував майже 3,5 мільйона метрів кубічних природного газу, який комерсанти викрали у держави.

Загальна вартість арештованої сировини ставить майже 100 мільйонів гривень. Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ вилучила нафтопродукти «Укрнафти» і «Укртатнафти» на майже 800 мільйонів гривень. Детективи Бюро економічної безпеки України спільно зі співробітниками СБУ вилучили понад 16 тис. тонн бензину та дизельного пального за результатами обшуків на нафтобазах в Одеській та Черкаській областях.

Раніше співробітники Служби безпеки спільно з БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень колишніми власниками й топменеджментом «Укрнафти» та «Укртатнафти». Після чого, «Укртатнафта» перерахувала у бюджет понад 500 мільйонів гривень податків, несплачених колишнім менеджментом.

Дивитись повну версію