«Остін. Світ догори»: вийшов документальний фільм про загиблого українського воїна Максима Остяка

Платформа памʼяті Меморіал 10 березня випустила другий фільм про загиблого митця та українського захисника Максима Остяка.

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі платформи.

Спочатку документальний фільм був представлений офлайн 19 січня у Києві, а вже у березні його опублікували на загал.

– Дуже прикро, що ця війна забирає у нашої країни так багато діячів. Людей які не просто жили своїм життям, вони творили й активно боролися за наше краще й гідне майбутнє. Ми всі, присутні у залі, плакали та сміялися, подумки дуріли та співали, були на одній хвилі з Максимом. Пройняло усіх, – ділиться враженнями завідувачка просвітницько-організаційного відділу Національного музею Революції Гідності Ольга Савенок.

Авторка фільму Інна Попович переконана, що атмосфера в залі відповідала уявленням митця про те, яким він залишиться у пам’яті близьких друзів та знайомих.

– Ціль платформи пам’яті Меморіал – зберегти пам’ять кожної вбитої у війні людини. Документальні фільми – допомагають занурити аудиторію в атмосферу життя загиблого Героя. Тому для нас цей формат, попри складність роботи з ним, дуже цінний. Ми прагнемо зберігати пам’ять про людей, а не фіксувати цифри, статистику. Маємо надію, що стрічка про Максима вийшла саме такою – людяною, теплою, з світлою пам’яттю про велику людину, – розповідає шеф-редакторка проєкту Анастасія Абрамець.

Нагадаємо, раніше в Миколаєві вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Дивитись повну версію