• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.6° Ясне небо

У Миколаєві вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

У Миколаєві 20 лютого біля пам'ятника Героїв Небесної Сотні громада міста вшанувала пам’ять активістів, які загинули під час Революції Гідності.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської міської ради. 

Сьогодні представники Миколаївської міської ради та громадськості поклали квіти до пам’ятника Героям, хвилиною мовчання вшанували громадян, які віддали свої життя заради кращого майбутнього для рідної країни.
 
 
— Вкрай важливо пам’ятати про ті події. Це один з тих вирішальних моментів в історії нашої країни, коли прості громадяни, цивільні люди стали на захист свого вибору, на захист демократичних цінностей та свобод. Завдяки їх відвазі та самовідданості, як і тисяч інших українських патріотів, ми живемо у вільній, незалежній Україні, – каже секретар міської ради Дмитро Фалько. 
 
Як відомо, 9 років тому у центрі Києва з 18 по 20 лютого відбулися масові розстріли протестувальників, які вийшли відстоювати свободу та європейське майбутнє України. Загиблих назвали Героями Небесної Сотні й з 2015 року на державному рівні встановлено день пам'яті та жалоби.

Крім того, прездент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, відзначивши, що наш народ знає, що таке виборювати й захищати власну свободу.

Читайте також: