«Миколаївгаз» проводить перевірку стану мережі та шукає незаконні врізки

Вчора, 16 березня, в Інгульському районі Миколаєва працівники «Миколаївгаз» перевірили мережі на наявність дефектів та незаконних врізок абонентами.

Про це йдеться у сюжеті «Суспільне. Миколаїв».

За день бригада встигає перевірити 10 адрес абонентів. Загалом ця процедура займає 10-15 хвилин.

– Дивимося шви, стан газопроводу на корозію та на ушкодження. Ми повинні подивитися, що відбувається в основній трубі. Перед перевіркою газопроводу ми маємо повісити об’яву, попередити людей за декілька днів, що будуть проводитися ремонтні роботи, щоб усі прибори були перекриті. За можливості, щоб хтось був вдома. Ми відключаємо газ, розбираємо газопровід, перевіряємо, збираємо його і обходимо будинки, перевіряємо пуско-наладку та техніку безпеки. Відповідно, надалі всі люди з газом, – говорить майстер відключень та підключень АТ «Миколаївгаз» Андрій Решняк.

Для виявлення витоків газу та пошкодження мереж бригади використовують сучасні технології.

– Наприклад, лазерні детектори, які дозволяють нам відслідковувати стан газопроводів та витоків дистанційно, не заходячи на територію домоволодінь, – розповідає речниця АТ «Миколаївгаз» Ірина Крісанова.

Зазначається, що 16 березня в Інгульському районі Миколаєва порушників не виявлено.

Фіксованої суми покарання газовики не називають, оскільки штраф за самовільне підключення включає й кількість приладів, об’єм споживання газу та інші фактори.

Нагадаємо, раніше споживачі поскаржилися на робітників «Миколаївгазу», які під час воєнного стану погрожують відключити газ.

Дивитись повну версію