• понеділок

    30 вересня, 2024

  • 24.5°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 30 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.5° Мінлива хмарність

«Їздять по селу та кошмарять людей»: споживачі поскаржилися на робітників «Миколаївгазу», які під час воєнного стану погрожують відключити газ

Ілюстраційне фото

В Куцурубській громаді Миколаївщини представники «Миколаївгазу» їздять по під хати та погрожують відключити боржників від газу.

Про це «НикВести» розповіла мешканка села Парутине Куцурубської громади Катерина Русавська.

За словами жінки, за її адресою накопичилась заборгованість за газ близько 2500 гривень, однак відключати її від газопостачання комунальники не мають права. Наразі в Україні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів, відключати населення за несплату комунальних послуг на період дії воєнного стану заборонено. Це стосується електроенергії, газопостачання, гарячої води та централізованого водопостачання.

Незважаючи на це, представники «Миколаївгазу» вже неодноразово приїжджали до будинку Китерини з наміром відключити газопостачання.

— В перших числах січня приїхав бусик. Було двоє чи троє чоловіків зі списками. Вони їздили по адресам та попереджали, що треба сплатити, але це було в агресивній формі. Ми сказали, що коли буде змога, то ми сплатимо. Через місяць, 7 лютого, вони приїхали і вже почали погрожувати: «Якщо через три дні не сплатите, то ми вам відключимо». Я кажу їм, що зараз закон забороняє, а вони типу: «Ми приїдемо, ви і не дізнаєтесь. Пломбу поставимо, а ви потім будите нам дзвонити і благати підключити назад, ще й кошти заплатите», — розповіла Катерина Русавська.

Робітники газової компанії, які приїхали до будинку Русавських

Вже 9 березня до них знову завітали представники газової служби та, за словами жінки, знову перейшли на погрози. Катерина Русавська розповіла, що чоловіки вели себе достатньо агресивно, однак коли помітили, що їх знімають на камеру, змінили риторику.

— Вчора приїзжав теж бус. У них вже була драбина. З ними приїхав спеціаліст. Вони спочатку розмовляли з чоловіком. Потім я вийшла з камерою і вони такі: «Ні ми не хотіли відрізати, ми хотіли попередити». І ще, поки ми не вийшли вони намагалися перерізати трос на заборі, щоб відчинити хвіртку та зайти. Але коли ми почали вже відходити від них, той що зі списками говорить іншим: «Та давай трактор піджинемо та відріжимо їм на вулиці». Бо вони відрізають всередині, але в двір їх не пустили і вони типу зараз розриють яму та відріжуть. І що нам тепер чекати трактор?!,  —скаржиться жінка.

Катерина Русавська зазначила, що ніяких дозвільних документів на відключення комунальники не надавали.

— Я подзвонила у Миколаївську ОВА, вони перенаправили до місцевої влади, а там говорять дзвоніть газовикам, але їм додзвонитися неможливо. Я так розумію, що вони по селу їздять та кошмарять людей,  — каже жінка.

Нагадаємо, що Миколаїв отримав чотири кілометри сталевих труб від Данії для відновлення газових мереж. 

Читайте також: