В Миколаєві пропонують провести міжнародний конкурс архітекторів для реалізації проектів на місці зруйнованої ракетним ударом будівлі ОВА

19:15, 22 березня, 2023

Фахівці Миколаївської міської ради пропонують провести міжнародний архітектурний конкурс на кращу пропозицію щодо використання території на місці зруйнованої будівлі Миколаївської обласної військової адміністрації. 

Про це йшла мова під час зустрічі робочої групи з розробки Програми комплексного відновлення Миколаєва, пише Миколаївська міська рада.

Як відомо, Миколаївська обласна військова державна адміністрація стала єдиною будівлею міста, яку планують демонтувати.

Заступник директора департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міськради Євген Поляков повідомив, що на адресу міськради надходить багато запитів та пропозицій щодо варіантів використання території, де розміщується пошкоджена будівля. Наприклад, створення музею двох воєн – Другої світової та російсько-української, будівництво меморіального комплексу в пам’ять про безневинно загиблих.

— Запускати процес потрібно вже зараз. Це справа нешвидка, потребує чимало часу. Ми можемо звернутися до іноземних партнерів, щоб у результаті отримати рішення світового рівня. Важливим етапом будуть консультації з громадськістю — що миколаївці хочуть бачити на цьому місці, – вважає головний архітектор Миколаєва Андрій Цимбал.

До обласної військової адміністрації буде внесена пропозиція щодо проведення міжнародного архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції концепції використання зазначеної території.

Нагадаємо, вранці 29 березня російські військові ракетою влучили в дев’ятиповерхову будівлю Миколаївської ОВА. В результаті була зруйнована її центральна секція з дев’ятого по перший поверхи. Тоді у ДСНС повідомили про 12 загиблих і 33 поранених.

Пізніше ОВА опублікували список загиблих. Влада повідомила, що кількість загиблих зросла до 38.

В результаті, голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що зруйнована в березні обстрілом російської армії будівля ОВА, не підлягає відновленню.

19:15, 22 березня, 2023
View full version