Mission East та Neo-Eco Ukraine здійснять аналіз руйнувань сіл Миколаївської області для їхньої подальшої зеленої реконструкції

Міжнародна благодійна організація Mission East та компанія Neo-Eco Ukraine підписали угоду про співпрацю, в рамках якої спільно з місцевою владою Миколаївської області планують перетворення уламків зруйнованих війною будівель на матеріали для зеленої реконструкції сіл

Про це повідомляє пресслужба Mission East.

Як зазначається у релізі, Neo-Eco Ukraine має великий досвід створення інфраструктурних проєктів циркулярної економіки.

— Mission East рада працювати з Neo-Eco Ukraine і цілком підтримує її стійкий підхід до відновлення країни, що ґрунтується на даних, – зазначила генеральний секретар Mission East Бетін Голландер-Єнсен.

Вона повідомила, що спільне дослідження компанії протягом наступних чотирьох місяців складуть карту потреб реконструкції та наявності будівельного сміття, а також проведуть макроекономічне дослідження для оцінки переробки відходів та будівельних матеріалів, проаналізують виробничі потужності суб'єктів місцевого ринку.

Віцепрезидент французької компанії Neo-Eco Барт Грюєр зазначив, що завдяки партнерству з Mission East «Нео-Еко Україна» зможе реалізувати свою інноваційну стратегію оцінки збитків у Миколаєві.

— Це дозволить нам та іншим зробити свій внесок у зміцнення економіки замкнутого циклу в Україні і, отже, більш доступне, чутливе до клімату та стійке відновлення, – підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві планують переробляти будівельне сміття, що утворилося внаслідок руйнувань від вибухів та обстрілів, щоб використовувати його для підсипання ям на дорогах або для відновлення пошкоджених об'єктів. 

Дивитись повну версію