На Миколаївщині чергова справа по закупівлі генераторів за завищеною ціною

В Южноукраїнську уповноважений з питань проведення публічних закупівель завдав понад 268 тисяч гривень збитків місцевому бюджету внаслідок придбання генератора за завищеною ціною. 

Про це повідомляють у Миколаївській обласній прокуратурі.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 39-річний чоловік, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, забезпечив проведення наприкінці жовтня 2022 року процедури закупівлі дизельного генератора за завищеними цінами без використання електронної системи закупівель для потреб лікарні в Южноукраїнську.

— За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили посадовцю про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч . 1 ст. 367 «Службова недбалість», - йдеться в повідомленні.

Так, за скоєне підозрюваному загрожує до трьох років обмеження волі.

Нагадаємо, раніше «Наші гроші» повідомили, що управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради 6 лютого без торгів замовило компанії «Даріоз Опті» генераторів на 11,74 мільйона гривень. При цьому деякі з позицій, відповідно до договору, коштують набагато дорожче, нім на ринку.

Після публікації матеріалу, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доручив провести внутрішню перевірку щодо закупівлі та тимчасово відсторонив начальника управління Олександра Герасименю.

Дивитись повну версію