Російські обстріли пошкодили мережі у 5 областях, — «Укренерго»

У результаті обстрілів з боку РФ є пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Чернігівській областях.

Про це повідомили в «Укренерго».

Зазначається, що у Дніпропетровській області на ранок енергоживлення споживачів відновили. В інших областях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

У компанії запевняють, що електроенергії, виробленої українськими електростанціями, достатньо для забезпечення потреб всіх побутових та юридичних споживачів.

«Укренерго» не бачить підстав для обмежень в енергосистемі, якщо не буде нових обстрілів. Ліміти споживання не запроваджувались. Якщо у вас відсутня електроенергія — причини дивіться в особистому кабінеті споживача або на сайті вашого обленерго», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що росіяни розпочали підготовку до атак критичної інфраструктури взимку.

Раніше голова ОВА повідомив, що Миколаївщина готується до можливих відключень електропостачання через обстріли росіян по енергетичній інфраструктурі.

Також він розповідав, що протягом останніх тижнів російські війська намагаються «ховати» свої ракети у небі та ускладнюють маршрути їх польоту над Миколаївською областю.

Дивитись повну версію