Миколаїв готується до новорічних свят: виконком затвердив перелік місць для торгівлі ялинками та прикрасами

11:22, 13 грудня, 2023

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради затвердив перелік місць святкової торгівлі новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят на території Миколаєва. 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконкому в середу, 13 грудня, пишуть «НикВести».

Згідно з рішенням торгувати новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят можна буде в затверджених місцях з 18 грудня до 31 грудня 2023 року. 

Крім того, торговці повинні дотримуватися протиепідемічних заходів, а також укласти договори на вивезення ТПВ та прибирання прилеглої території.

Адміністраціям районів доручено контролювати санітарний стан територій, на яких здійснюватиметься тимчасова святкова торгівля.  

«Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області забезпечити постійний контроль за недопущенням проведення суб’єктами господарювання та громадянами несанкціонованої святкової торгівлі новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят на Миколаєва», — зазначено в проекті рішення. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав, що цьогоріч на головні площі міста не встановлюватимуть новорічну ялинку Миколаєва та не проводитимуть святкових заходів.

— Міської ялинки, як такої в цьому році ми не встановлюємо, гроші на це не виділялись, проте забороняти людям святкувати людям і купляти новорічні дерева ми не можемо, навіть навпаки ми повинні дати їм таку можливість, —  сказав Олександр Сєнкевич.

Члени виконкому підтримали це рішення та затвердили загалом по Миколаєву 85 місць для продажу новорічних ялинок та прикрас:

  • Інгульський район — 34 місця;
  • Заводський район – 27 місць;
  • Центральний район – 18 місць;
  • Корабельний район – 6 місць.

Нагадаємо, що минулого року у Миколаєві також не встановлювали головну новорічну ялинку міста. Натомість 16 грудня у центрі Миколаєва зʼявилась новорічна ялинка у «мілітарі-стилі» — її створили з маскувальної сітки для військових. Саме нею накрили мішки з піском, якими ще у жовтні захистили пам’ятник Святому Миколаю на випадок російського обстрілу.

11:22, 13 грудня, 2023
View full version