• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15° Ясне небо

Миколаїв готується до новорічних свят: виконком затвердив перелік місць для торгівлі ялинками та прикрасами

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради затвердив перелік місць святкової торгівлі новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят на території Миколаєва. 

Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконкому в середу, 13 грудня, пишуть «НикВести».

Згідно з рішенням торгувати новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят можна буде в затверджених місцях з 18 грудня до 31 грудня 2023 року. 

Крім того, торговці повинні дотримуватися протиепідемічних заходів, а також укласти договори на вивезення ТПВ та прибирання прилеглої території.

Адміністраціям районів доручено контролювати санітарний стан територій, на яких здійснюватиметься тимчасова святкова торгівля.  

«Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області забезпечити постійний контроль за недопущенням проведення суб’єктами господарювання та громадянами несанкціонованої святкової торгівлі новорічними ялинками та прикрасами під час новорічних свят на Миколаєва», — зазначено в проекті рішення. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав, що цьогоріч на головні площі міста не встановлюватимуть новорічну ялинку Миколаєва та не проводитимуть святкових заходів.

— Міської ялинки, як такої в цьому році ми не встановлюємо, гроші на це не виділялись, проте забороняти людям святкувати людям і купляти новорічні дерева ми не можемо, навіть навпаки ми повинні дати їм таку можливість, —  сказав Олександр Сєнкевич.

Члени виконкому підтримали це рішення та затвердили загалом по Миколаєву 85 місць для продажу новорічних ялинок та прикрас:

  • Інгульський район — 34 місця;
  • Заводський район – 27 місць;
  • Центральний район – 18 місць;
  • Корабельний район – 6 місць.

Нагадаємо, що минулого року у Миколаєві також не встановлювали головну новорічну ялинку міста. Натомість 16 грудня у центрі Миколаєва зʼявилась новорічна ялинка у «мілітарі-стилі» — її створили з маскувальної сітки для військових. Саме нею накрили мішки з піском, якими ще у жовтні захистили пам’ятник Святому Миколаю на випадок російського обстрілу.

Читайте також: