На міському пляжі Південноукраїнська хочуть встановити спортивні тренажери: на це витратять ₴364 тисячі

Оновлено 14:30. До тексту новини додано коментар керівника програми субгрантингу, в межах якої реалізується проєкт з встановлення тренажерів на пляжі в Південноукраїнську, Євгена Королькова. Він розповів, що кошти на реалізацію цього проєкту надав донор з Данії.

Відпочивальники на міському пляжі на березі Південного Бугу, фото: «МикВісті»Відпочивальники на міському пляжі на березі Південного Бугу, фото: «МикВісті»

В Південноукраїнську Миколаївської області на міському пляжі планують встановити спортивні тренажери. На їх закупівлю витратять 364,1 тисячі гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель ProZorro, пишуть «МикВісті».

Всього йдеться про закупівлю 24 тренажерів на різні групи м'язів, серед яких: орбітрек, тренажер для тренування сідничних мʼязів, гіперекстензія, лавка для спини та пресу, турнік, бруси, жим від грудей, велотренажер та інші. Їх підрядним, згідно договору, має поставити до 10 листопада 2024 року. 

Договір на поставку тренажерів Управління житлово-комунального господарства Південноукраїнської міської ради уклало з ФОП Чередніченко Тетяна Володимирівна, зареєстрованим лише 2 місяці тому – у серпні 2024 року. Місце реєстрації – Південноукраїнськ, а основний вид діяльності – роздрібна торгівля, свідчать дані аналітичної системи YouControl.

Керівник проєкту Євген Корольков пояснив, що встановлення тренажерів на пляжі в Південноукраїнську відбуватимется коштом данської оранізації «Danish Church Aid». Цей проєкт став одним з 66 ініціатив, які профінансував донор у Миколаївській області. 

Над розробкою проєкту працювала громадська організацій «Молодь України», розповів він. А наразі замовником закупівлі тренажерів є Управління ЖКГ Південноукраїнська, оскільки це неприбуткова організація, додав він. 

— Участь приймали всі неприбуткові організації. Тобто це не тільки громадські організації, а це благодійні фонди, комунальні установи, які мають статус неприбутковості. І цей проєкт реалізовували люди, які подавалися вони через управління ЖКГ. Управління ЖКГ має статус неприбутковості, тому по умовам донора воно мало право приймати участь у цьому конкурсі. Вони добре презентувалися, захистилися і тому отримали фінансування. В умовах було, що ні в якому разі не можна підтримувати військових, оскільки це міжнародні донори, – пояснив Євген Корольков

Нагадаємо, нещодавно український парламент ухвалив постанову про перейменування міста Южноукраїнськ в Миколаївській області. Відтепер місто називається Південноукраїнськ.

В Південноукраїнську наразі ремонтують тротуар та облаштовують першу у місті велодоріжку. Ці роботи коштуватимуть 3,5 мільйона гривень.

Водночас більше 70 будинків у місті не готові до подачі тепла – не надали відповідні акти готовності.

Читайте також статтю «МикВісті» «Або дві стіни, або виходь на вулицю». Чому влада Южноукраїнська за понад два роки війни не збудувала для громади жодного укриття?».

Дивитись повну версію