Нідерланди планують допомагати Первомайську у процесах відновлення громади

Первомайська міська рада.Первомайська міська рада.

Міська рада Первомайська планує підписати меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з Агентством міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Королівства Нідерландів VNG International.

Текст меморандуму оприлюднено на сайті міської ради.

Вказується, що підписання меморандуму є частиною програми «Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування» (SDLG), яка фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів.

«Результатом програми для України є підвищення стійкості та спроможності місцевого урядування в цільових громадах завдяки процесам партисипації (партисипація — це демократичний метод вирішення конфліктних ситуацій, який дозволяє винести на обговорення будь які питання, — прим.), спроможності оцінювати та зменшувати безпекові загрози, покращенню місцевого економічного розвитку територіальних громад умовно безпечних територій України», — йдеться в документі.

Міжнародні партнери мають надати технічну підтримку органам місцевого самоврядування постраждалих від війни громад в Україні щодо планування заходів та реалізації відновлення та реконструкції за напрямком з переліку: «Безпека, захищеність, стійкість», та/або «Місцевий економічний розвиток та управління проєктами», та/або «Децентралізація та демократизація». Також буде надано експертну підтримку в обраних напрямках.

Меморандум набуде чинності з моменту підписання та діятиме до 31 грудня 2025 року, якщо не буде ухвалено іншого рішення.

Нагадаємо, що Чеська компанія розроблятиме технічне завдання на будівництво станції очисних споруд для Первомайська.

Дивитись повну версію